De Warmste week Yoga

WAT

Zaterdag 14/12/2019 organiseert het Billie Yoga Team yogalessen om geld in te zamelen en positieve energie te genereren voor een goed doel.

De opbrengst gaat volledig naar de vzw De Wombat, een vereniging die zich inzet voor de leefwereld van kinderen (0-18j) met een ernstige ziekte of handicap te verbeteren. Deze inzamelactie is in samenwerking met

andere handelaars van de Beestenmarkt.

 

WIE

Iedereen is welkom, alle leeftijden, alle niveaus, ook voor absolute beginners.

De les duurt 1 uur en na afloop kan er een drankje/soep genuttigd worden in Café Bidon.

 

PROGRAMMA

10u         

Zachte Yoga Flow (Marie)

 

11u15       

Kinderyoga 5-12j (Julie van Wonder-wel)

 

12u30     

Hatha Yoga (Eva Mosselmans)

14u         

Yin Yoga Flow (Fien Claes)

15u30     

Yoga Nidra (Sabrina)

GOED DOEL

VZW De Wombat zet zich in om de leefwereld te verbeteren van kinderen tussen 0 en 18 jaar. Kinderen met een ernstige ziekte of een handicap. Dit doen we door een slaapkamer of een privé-speeltuin te bouwen bij de doelgroep thuis. Alles in thema en volledig naar wens van ouders en kind, met oog voor duurzaamheid.

INSCHRIJVEN

Eigen bijdrage (min €7 per sessie) Ter plaatse Cash betalen. Matje huren kan voor €1.

Schrijf tijdig in, plaatsen zijn beperkt! 

Inschrijvingen kan via onderstaande link, doorklikken naar 'Kalender" en inschrijven op zaterdag 14/12 per sessie:

Billie Yoga Warmste week.jpg

OVERZICHT SESSIES

    

Zachte Yoga Flow

Wil jij aan yoga doen op een rustig tempo om de flexibiliteit en ontspanning te bevorderen? Gentle Yoga Flow is een ontspannen en rustige vorm van yoga, geschikt voor elk niveau.
Deze flow is ideaal voor mensen die houden van een zachte vorm van yoga met vloeiende bewegingen, ademhalingsoefeningen, stretchen en ontspanning. Het reduceren van stress en een eigen balans vinden binnen de drukte van onze moderne maatschappij. Je leert je bewegingen eenvoudig te synchroniseren met je ademhaling om je concentratie en je zelfbewustzijn verder te ontwikkelen.

Kinderyoga 5-12 jaar

 

Dansen rond het vuur, een duik nemen in de zee, brullen als een leeuw, ....Samen gaan we op avontuur in de jungle, doen we indianen na, vliegen we met de raket richting de maan. We dansen, zingen en gaan lekker uit de bol om nadien tot rust te komen tijdens de relaxatie, de massage en het tekenen.
Een yogales is steeds opgebouwd  rond een thema (heksen, water, het bos ...).  Verschillende aspecten komen op een speelse wijze aan bod:  Opwarming (dansen,...), verschillende yoga-houdingen, ademhalingsoefeningen, partner- en groepsoefeningen, zingen, massage, relaxatie via verhaaltjes,...
Bij kinderyoga moet je niet de beste zijn, je hoeft zelfs niet alles 'leuk' te vinden. Elk kind is uniek en mag volledig zichzelf zijn. Tijdens de verschillende oefeningen leren we onszelf en elkaar beter kennen.

Hatha Yoga

Hatha yoga is toegankelijk voor iedereen. Heb je nog geen ervaring met yoga of ben je een echte yogi? Iedereen is welkom. Deze yogavorm is een combinatie van ademhalings- en concentratieoefeningen alsook fysieke houdingen (asana’s) die gericht zijn op het vrijmaken van energie. Via inspanning en ontspanning, met respect voor ieders fysieke kunnen, wordt gewerkt naar een staat van balans en evenwicht. Het in balans brengen van lichaam, geest en energie zorgt er voor dat we de kracht vinden om ons te kunnen focussen op onze dromen, doelen en persoonlijke ontwikkeling.

Yin Yoga Flow

Yin Yoga is een rustige vorm van yoga die je tijd en ruimte geeft om te voelen en te ontspannen. Je hoeft niets actiefs te doen om in een houding te komen en door juist niets te doen, gebeurt er heel veel. Door je over te geven aan de houding creëer je ruimte in je bindweefsel en je gewrichten. Je lichaam en geest kunnen zich helemaal herstellen en opladen tijdens deze les.

Yoga Nidra

Yoga Nidra is  helemaal IN. Niet alleen slechte slapers en onrustige zielen hebben baat bij deze Yogavorm. Deze bijzondere yogavorm brengt je in de allerdiepste staat van ontspanning. En daar rust je past echt van uit, lichamelijk, maar ook geestelijk. Deze sessie biedt voordelen als: een rustig hoofd, betere concentratie, meer energie, meer creativiteit,...