Yoga & Pilates voor iedereen!

 

Steeds meer mensen vinden de weg naar yoga en pilates.

Vooral het onderhouden en verbeteren van de mentale en fysieke gezondheid en het herstellen van blessures is een belangrijke drijfveer.

 

Yoga en Pilates kunnen helpen om meer balans te brengen in je leven en om meer tot jezelf te komen. Jong en oud, man en vrouw, lenig of niet, iedereen is welkom!

Onze lessen:

Yin & Yang Yoga

Afwisseling van actieve, dynamische yoga (Yang) met rustige, strekkende yoga en ademhalingsoefeningen (Yin). Na inspanning komt ontspanning. Ideaal om terug in balans te komen.

Level gemiddeld

Cross training

Cross training is een ‘total body workout’ en is hiermee de perfecte keuze voor iedereen die heel snel zijn algemene lichaamsconditie wil opkrikken. Door Crosstraining te beoefenen word je niet alleen fitter en krijg je een beter figuur maar zal je conditie ook aanzienlijk verbeteren. Dankzij de verschillende oefeningen binnen een beperkte tijdsspanne zijn de trainingen zeer intensief, maar elke deelnemer traint op zijn eigen niveau. Je hele lichaam wordt getraind waardoor de resultaten snel te zien zijn! Cross trainingen zijn zeer divers en compleet. Verschillende variaties van cardio, kracht- en lenigheidsoefeningen komen hierin terug. We eindigen de sessie met een stretch moment. In deze workout wordt geen gebruik gemaakt van apparaten.
***Voor deze sessie is het een vereiste om in goede gezondheid te verkeren. 

Pilates

Pilates is een trainingssessie waarbij je een serie vloeiende oefeningen op een matje op de grond uitvoert. Deze oefeningen zijn zo ontwikkeld om je spieren te stabiliseren en te versterken. De focus wordt gelegd op het verstevigen van de buikspieren, de heupen, de rug en de benen.

Alle levels

Gentle Flow

Wil jij aan yoga doen op een rustig tempo om de flexibiliteit en ontspanning te bevorderen? Gentle Yoga Flow is een ontspannen en rustige vorm van yoga, geschikt voor elk niveau.
Deze flow is ideaal voor mensen die houden van een zachte vorm van yoga met vloeiende bewegingen, ademhalingsoefeningen, stretchen en ontspanning. Het reduceren van stress en een eigen balans vinden binnen de drukte van onze moderne maatschappij. Je leert je bewegingen eenvoudig te synchroniseren met je ademhaling om je concentratie en je zelfbewustzijn verder te ontwikkelen.

Alle levels

Relax & Renew

In de lessen relax & renew yoga maken we op een zachte, aangename manier het lichaam los, afwisselend met herstellende, eerder passieve, yogahoudingen. Onze aandacht is erop gericht om binnen de mogelijkheden, beperkingen, grenzen van ons eigen lichaam te blijven.
Het tempo van de les is eerder traag met veel aandacht voor alles wat we doen én voor de ademhaling.

Alle levels

Start To Yoga

In 7 lessen ontdek je alle basisoefeningen van Yoga voor een sterk lichaam, meer ontspanning, gezonde ademhaling, flexibiliteit en een gezonde geest.

Level beginners

Morning Flow

Een heerlijk ochtendmoment voor jezelf. Een Yin & Yang sessie om je lichaam te trainen, stretchen en wakker te maken. Zo ben je gedurende de dag beter bestand tegen stress en spanning en ben je klaar om de dag en het weekend te starten.

Alle levels

Hatha Yoga

Hatha Yoga is een combinatie van ademhalings- en concentratieoefeningen alsook fysieke houdingen (asana’s) die gericht zijn op het vrijmaken van energie. Via inspanning en ontspanning, met respect voor ieders fysieke kunnen, wordt gewerkt naar een staat van balans en evenwicht. Het in balans brengen van lichaam, geest en energie zorgt er voor dat we de kracht vinden om ons te kunnen focussen op onze dromen, doelen en persoonlijke ontwikkeling. 
Hatha yoga is toegankelijk voor iedereen. Heb je nog geen ervaring met yoga of ben je een echte yogi? Iedereen is welkom.

Alle levels

Vinyasa Yoga

Vinyasa yoga is een dynamische vorm van yoga en staat ook bekend als Flow Yoga. Tijdens een Vinyasa Yoga les gaan we door het uitvoeren van specifieke achtereenvolgende houdingen en stretchen op het ritme van onze ademhaling, flexibiliteit en kracht in parallel kweken . Het is als het ware een meditatie in beweging. Verwacht een uitdagende les met een nodige portie rust en ontspanning gepaard met pranayama (ademhalingsoefeningen) en mindful meditation.

Level gemiddeld

Power Flow

Poweryoga is een pittige, actieve en dynamische vorm van Yoga. Met deze vorm van yoga kan je u lichaam uitdagen, kracht en flexibiliteit opbouwen. Je kan dit type onderverdelen in Ashtanga en Vinyasa yoga. Door spieren te gebruiken die dat niet gewend zijn, of door spieren op een andere manier te gebruiken dan dat ze gewend zijn, zorgt ervoor dat de spieren geprikkeld worden om sterker en/of flexibeler te worden.

Level gevorderd

Yin Yoga

Yin Yoga is een rustige vorm van yoga die je tijd en ruimte geeft om te voelen en te ontspannen. Je hoeft niets actiefs te doen om in een houding te komen en door juist niets te doen, gebeurt er heel veel. Door je over te geven aan de houding creëer je ruimte in je bindweefsel en je gewrichten. Je lichaam en geest kunnen zich helemaal herstellen en opladen tijdens deze les.

Alle levels

  • Instagram - White Circle

​© 2017 door Billie Yoga.