Yoga & Pilates voor iedereen!

 

Steeds meer mensen vinden de weg naar yoga en pilates.

Vooral het onderhouden en verbeteren van de mentale en fysieke gezondheid en het herstellen van blessures is een belangrijke drijfveer.

 

Yoga en Pilates kunnen helpen om meer balans te brengen in je leven en om meer tot jezelf te komen. Jong en oud, man en vrouw, lenig of niet, iedereen is welkom!

Onze lessen:

Yin & Yang Yoga

Afwisseling van actieve, dynamische yoga (Yang) met rustige, strekkende yoga en ademhalingsoefeningen (Yin). Na inspanning komt ontspanning. Ideaal om terug in balans te komen.

Level gemiddeld

Cross training

Cross training is een ‘total body workout’ en is hiermee de perfecte keuze voor iedereen die heel snel zijn algemene lichaamsconditie wil opkrikken. Door Crosstraining te beoefenen word je niet alleen fitter en krijg je een beter figuur maar zal je conditie ook aanzienlijk verbeteren. Dankzij de verschillende oefeningen binnen een beperkte tijdsspanne zijn de trainingen zeer intensief, maar elke deelnemer traint op zijn eigen niveau. Je hele lichaam wordt getraind waardoor de resultaten snel te zien zijn! Cross trainingen zijn zeer divers en compleet. Verschillende variaties van cardio, kracht- en lenigheidsoefeningen komen hierin terug. We eindigen de sessie met een stretch moment. In deze workout wordt geen gebruik gemaakt van apparaten.
***Voor deze sessie is het een vereiste om in goede gezondheid te verkeren. 

Level gemiddeld

Pilates

Pilates is een trainingssessie waarbij je een serie vloeiende oefeningen op een matje op de grond uitvoert. Deze oefeningen zijn zo ontwikkeld om je spieren te stabiliseren en te versterken. De focus wordt gelegd op het verstevigen van de buikspieren, de heupen, de rug en de benen.

Beginners

Gemiddeld

Relax & Renew

In de lessen relax & renew yoga maken we op een zachte, aangename manier het lichaam los, afwisselend met herstellende, eerder passieve, yogahoudingen. Onze aandacht is erop gericht om binnen de mogelijkheden, beperkingen, grenzen van ons eigen lichaam te blijven.
Het tempo van de les is eerder traag met veel aandacht voor alles wat we doen én voor de ademhaling.

Alle levels

Dynamic Vinyasa Flow

Dynamic Vinyasa Flow bestaat uit een dynamische flow van bewegingen, gesynchroniseerd met de ademhaling. De les vindt haar basis in de klassieke vinyasa yoga, maar naast de lineariteit en het correct uitvoeren van de poses ligt de focus ook op creativiteit en speelsheid. Dit is een energieke yogasessie met uitdagende, creatieve houdingen.

Level gemiddeld/gevorderd

Morning Flow

Een heerlijk ochtendmoment voor jezelf. Een Yin & Yang sessie om je lichaam te trainen, stretchen en wakker te maken. Zo ben je gedurende de dag beter bestand tegen stress en spanning en ben je klaar om de dag en het weekend te starten.

Alle levels

Vinyasa Foundations

Vinyasa Foundation is een dynamische les voor alle levels met een nodige portie rust en ontspanning gepaard met pranayama (ademhalingsoefeningen) en mindful meditation. We bewegen op het ritme van onze ademhaling.  We streven ernaar om beginners op te leiden en gevorderde yogi’s op te frissen over de fundamentele principes van Vinyasa Yoga.

All Levels

Start To Yoga

In 7 lessen ontdek je alle basisoefeningen van Yoga voor een sterk lichaam, meer ontspanning, gezonde ademhaling, flexibiliteit en een gezonde geest.

Level beginners

(data zie 'start to')

Morning Stretch Yoga

Een combinatie van ademhalings- en concentratieoefeningen alsook fysieke houdingen (asana’s) die gericht zijn op het vrijmaken van energie. Via inspanning en ontspanning, met respect voor ieders fysieke kunnen, wordt gewerkt naar een staat van balans en evenwicht. Het in balans brengen van lichaam, geest en energie zorgt er voor dat we de kracht vinden om ons te kunnen focussen op onze dromen, doelen en persoonlijke ontwikkeling. 
Hatha yoga is toegankelijk voor iedereen. Heb je nog geen ervaring met yoga of ben je een echte yogi? Iedereen is welkom.

Alle levels